Escolta la música d'Óscar Peñarroya a:

                                        Spotify logo with text      apple image        

 

 
  • Teatre

  • Cine

  • Obres de concert

  • Corp.

Estrena del musical de La Filla del Mar Estrena del musical de La Filla del Mar

S'ha estrenat amb èxit de crítica l'adaptació de l'obra d'Àngel Guimerà de la companyia La Barni Teatre que ha estat orquestada per Òscar Peñarroya.

Ressenya Diari Ara: https://www.ara.cat/cultura/filla-mar-musical-maritim-guimera-condal-barni_1_4030956.html 

París París

Tres amigues surten cap a París amb un objectiu molt concret: fer realitat el somni d’una d’elles. Però el que els passarà de camí a París transformarà el viatge en una cursa a contrarrellotge que canviarà les seves vides.

Òscar Peñarroya, autor de la instrumentació de La Filla del Mar al Grec Festival Òscar Peñarroya, autor de la instrumentació de La Filla del Mar al Grec Festival

El músic Òscar Peñarroya és l'autor de la instrumentació de l'obra La Filla del Mar de La Barni Teatre & Jaume Viñas que s’estrenarà al Grec Festival de Barcelona aquest 25 de juny al Teatre Condal.

Del 25/06 al 4/07 al Teatre Condal i fins el 16 de juny teniu les entrades amb descompte aquí: https://www.teatrecondal.cat/ca/ex/1791/la-filla-del-mar/

BABET, cuina a 3 veus BABET, cuina a 3 veus

Piano, música original, arranjaments i direcció musical: Óscar Peñarroya. Idea original, dramatúrgia i intèrprets: Les Cot (Anna Ponces, Maria Viñas i Elia Corral)

Musical Participatiu Musical Participatiu

Els concerts "Musical Participatiu" constitueixen una experiència única que reuneix

Amb B de Bernstein Amb B de Bernstein

Concert-homenantge a Leonard Bernstein interpretat pel Cor i la Camerata Aurica, dirigit per Frederic Oller i amb orquestracions d'Óscar Peñarroya.

 

Camp d’Argelers (Felip Solé, 2009) Camp d’Argelers (Felip Solé, 2009)

Documental que explica la història del camp de oncentració d'Argelers.

Miratge cromàtic (Pere Faura, 2009) Miratge cromàtic (Pere Faura, 2009)

Videodansa guanyador del concurs de “Projectes de Videodansa 2009”

Forjadors de la diada (Enric Saurí i Marta Rovira, 2008) Forjadors de la diada (Enric Saurí i Marta Rovira, 2008)

Documental sobre la diada de l'onze de setembre

Impulso (Antonio i Juan Castaño, 2008) Impulso (Antonio i Juan Castaño, 2008)

Curtmetratge de suspens produit per la productora Impacto films.

 

Paso de peatones (Pol Turrents) Paso de peatones (Pol Turrents)

Curtmetratge que ha participat en la secció paral·lela Brigadoon del Festival de Sitges.

 

En silencio (Javier Millán, 2005) En silencio (Javier Millán, 2005)

Llargmetratge de terror que ha participat en diversos festivals del gènere.

 

Fem òpera! De l'òpera al musical Fem òpera! De l'òpera al musical

 Fem Òpera! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (1r i 2n d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle d'òpera, formant part del gran cor d'escena, al costat de cantants solistes i d’una orquestra en directe.

Fins ara, en aquest projecte es treballava una òpera infantil on els alumnes eren només el cor d’escena. Aquest any us proposem anar més enllà i introduir el món dels musicals que pensem que pot resultat més atractiu pels joves, sense deixar la música d’òpera que com veurem ha estat inspiració i base de molts musicals.

Gaudeamus Igitur UOC 25 anys Gaudeamus Igitur UOC 25 anys

Amb motiu dels 25 anys de la UOC, es va obrir un procés col·laboratiu que va finalitzar amb l’enregistrament d’un nou Gaudeamus Igitur dirigit per la productora Canada, amb la realització de Jonathan Cremades, i arranjament de la peça del compositor Òscar Peñarroya, i amb la col·laboració del cor participatiu creat per la comunitat UOC.

Virtual Cantània 2020 Virtual Cantània 2020

Les noves tecnologies són per tot arreu i han vingut per quedar-s’hi. En Marcel s’ha instal·lat una aplicació d’intel·ligència artificial i està descobrint un univers que el fascina. Fins on arribarà el poder de seducció d’aquest món virtual? Les escoles treballen una cantata de nova creació al llarg de tot l’any, amb 3 sessions de formació obligatòries per als mestres. Finalment la interpretaran a l’escenari.

Virtual Cantània 2021 Virtual Cantània 2021

L'activitat per escoles de 3r a 6è de primària Virtual Cantània es va celebrar amb èxit a la sala gran de L’Auditori.

Les noves tecnologies són per tot arreu i han vingut per quedar-s’hi. En Marcel s’ha instal·lat una aplicació d’intel·ligència artificial i està descobrint un univers que el fascina. Fins on arribarà el poder de seducció d’aquest món virtual?

Les escoles han treballat durant tot un any en una cantata de nova creació al llarg de tot l’any. Aquí en podeu veure algunes de les instàntànies realitzades per la fotògrafa Marta Pich

1714 cançó per la XX trobada de corals de secundària de Catalunya 1714 cançó per la XX trobada de corals de secundària de Catalunya

1714 cançó per la XX trobada de corals de secundària de Catalunya amb text de Maria Ojuel.

Veles e vents / Parlant-me de tu Veles e vents / Parlant-me de tu

Arranjament de dues cançons de Raimon per al cor de noies de l'orfeó català amb direcció de Buia Reixach.

Vila Encantada Vila Encantada
Vila encantada va néixer enmig d’un intercanvi coral, en un ambient de gresca i eufòria, i amb l’objectiu de ser una peça a la nostra mida,
Les set edats Les set edats

Les set edats és una cantata per a cor de veus mixtes i acompanyament que es va escriure durant l’any 2013

Himne del Masies de Voltregà, 2006

Obra d’encàrrec per a l’equip d’hoquei de St. Hipòlit de Voltregà amb text de Cèsar Aparício.

3 cançons per a tenor i piano, 2006

Cançons amb textos de Gemma Lorite.

Frecs - Tàcit - Averany

Recordant Robin Hood, 2005

Obra d’encàrrec per al 25è aniversari del Centre d’Educació Musical DIAULA.

 

Història de Catalunya amb cançons, 2005

Orquestració i harmonització en forma de cantata de l’obra d’Antoni Ros-Marbà amb textos de Jaume Picas, per al 25è aniversari de la coral Xicalla.

El concert desconcertant, 2005

Orquestració de la cantata d’Antoni Ros-Marbà amb textos de Miquel Desclot, per al 25è aniversari de l’escola de música de Manlleu.

Corporatiu per a l'empresa de vins Marqués de Vargas Corporatiu per a l'empresa de vins Marqués de Vargas

Corporatiu per a l'empresa de vins Marqués de Vargas

Música per a les caves Torres Música per a les caves Torres

Música per als corporatius Torres Brandy i Torres Milmanda.

 

Panasonic AG - HPX500 Panasonic AG - HPX500

Música per al dvd informatiu de la càmera digital de Panasonic.

 

Defcon (2009) Defcon (2009)

Corporatiu per a una empresa d’implants dentals.

 

RACC. 100 anys de confiança RACC. 100 anys de confiança

Música per al corporatiu de l’acte de celebració del 100è aniversari del Reial Automòbil Club de Catalunya.

 

Figueres-Mutamut Figueres-Mutamut

Música per a un corporatiu d’aquesta empresa de butaques per a auditoris.

Volver a empezar - Uriach Volver a empezar - Uriach

Música per a l'anunci d'un medicament de l'empresa farmacèutica Uriach.

Salmos Salmos

Música per a un anunci publicitari d'una empresa de vins Torres.

Biografia

 

Óscar PeñarroyaÓscar Peñarroya va néixer a Barcelona l'any 1974. Després de fer el primer curs de ciències físiques, va deixar la universitat per a dedicar-se de ple a la música. Obtingué el títol superior de composició i orquestració i cursà estudis de piano, contrabaix, cant, direcció coral i composició per a cinema, entre d'altres.

És membre fundador de la companyia de teatre musical L'Oca Underground, en què intervé com a instrumentista, compositor i arranjador, intèrpret i director musical. És coautor, juntament amb la lletrista M. Carme Mateu, del musical L'apassionant carrera artística de Marta Gelabert, estrenat al Teatre Zorrilla de Badalona el maig de 2003 i en cartell a Barcelona durant l'any 2004.

És l'autor de la música de l'òpera El Bosc de Farucàrun, també amb llibret de M. Carme Mateu, obra guanyadora del II Concurs de composició d'òperes per a escolars "Òpera a secundària" que organitzen l'Institut Municipal d'Educació, el Gran Teatre del Liceu, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el Teatre Lliure. Aquesta òpera fou estrenada al Teatre Lliure (sala Fabià Puigserver) l'abril de 2004.

Ha fet l'harmonització i la instrumentació de la cantata Història de Catalunya amb cançons amb música d'Antoni Ros-Marbà, dedicada a la coral Xicalla en el seu 25è aniversari. Aquesta versió s'ha interpretat per arreu de Catalunya.

Ha escrit la música del musical Per molts anys, amb text de Cèsar Aparício, que també ha dirigit i que va ser estrenat en 2007 al Teatre Zorrilla de Badalona.

Ha compost la música del llargmetratge En silencio (Javier Millán), dels llargmetratges documentals Forjadors de la diada (Enric Saulí i Marta Rovira), emès per TV3 el setembre de 2008, i Camp d'Argelers (Felip Soler), estrenat a França el maig de 2009 i emès per TV3 el desembre de 2009, i de la sèrie documental La fi dels grans felins (Jordi Llompart), emesa per TV3 el març de 2013.
També ha compost música per a corporatius i material divers per a Panasonic, el RACC, Figueres-Mutamut, Uriac, Salmos, Torres, etc.

El 2012 va dirigir a la sala Pau Casals de l'Auditori de Barcelona la cantata per a cor i orquestra Vila Encantada, amb música pròpia i text de Maria Ojuel.

És el creador i director del projecte El Musical Participatiu que organitza l'Obra Social la Caixa que es va estrenar el juliol de 2012 dins el cicle "Nits d'Estiu" al CaixaFòrum i que s'ha repetit cada estiu a Barcelona en noves edicions i en altres ciutats com Màlaga o Madrid.

Ha escrit la cantata Les set edats, per a cor i banda simfònica, amb text de Cèsar Aparício, estrenada el desembre de 2013.

El 2013 va estrenar Babet, cuina a tres veus. Un musical on va fer la direcció musical, els arranjaments i la composició dels temes originals i on també participava com a intèrpret i com a pianista. El musical es va estrenar primer al Círcol Maldà i després va fer dues temporades al Versus Teatre.

El 2018 va estrenar París, un musical de la companyia Les Cot, on va compondre la música, va fer la direcció musical i hi participava com a intèrpret i pianista. El  musical va fer temporada al teatre Almeria de Barcelona.

És autor de la música i llibre de la cantata Virtual, amb lletres de Cèsar Aparício, l'últim projecte Cantània que organitza L'Auditori de Barcelona i que s'havia d'estrenar el 2020 per tota Catalunya, algunes poblacions d'Espanya i Portugal i que ha posposat la seva estrena a la primavera de 2021.


En aquests moments combina la tasca pedagògica i la direcció coral amb la composició per a teatre i cinema.