Skip to main content

Les set edats

Categoria: Obres de Concert

Les set edats és una cantata per a cor de veus mixtes i acompanyament que es va escriure durant l’any 2013

i que es va estrenar a Badalona en la versió per a cor i banda simfònica.

És una obra inspirada en un text de William Shakespeare conegut com "The seven ages of man" ("Les set edats de l'home") de l'obra As you like it (Com vulgueu).

La cantata fa un repàs del recorregut vital de les persones, des del naixement fins a la mort. La música de cada capítol il·lustra les diverses etapes i acompanya el text per explorar sentiments, raonaments, anècdotes i vivències de tota mena. Tot fent servir un llenguatge directe i accessible, Les set edats mira de crear una experiència emotiva tant per als intèrprets com per al públic que la rep.

Les set edats va sorgir d’un compromís de l’Orfeó Badaloní amb la Banda Simfònica de Badalona per fer un concert plegats.

Però l’origen de la partitura de Les set edats es remunta a la joventut del compositor: un monòleg de Shakespeare recitat en una sala de teatre on s’impartia la literatura anglesa a la Universitat de València. Sens dubte, el cicle de la vida era un pretext prou ric per justificar per si sol una cantata. Des de la tendresa del nadó a la innocència de l’infant, passant per la ximpleria adolescent i el sentiment d’invencibilitat de la joventut, per les complexitats de la maduresa i la vellesa positiva de bona part dels membres de l’Orfeó. Finalment, la mort es veu des d’una posició neutra, plàcida. Es fa balanç i s'entén que és una peça més del cicle de la vida.

Podràs trobar més informació i comprar la partitura clicant aquí.

Descarregar text

Estàs aquí: Inicí > Obres de concert > Les set edats