Escolta la música d'Óscar Peñarroya a:

                                        Spotify logo with text      apple image        

 

 
 

Camp d’Argelers (Felip Solé, 2009)

Documental que explica la història del camp de oncentració d'Argelers. Es va estrenar a França el maig de 2009 i es va emetre per TV3 el 10 de desembre de 2009.

Aquest documental explica què va significar realment aquest camp de concentració per a uns cent mil republicans catalans i espanyols que fugien del franquisme. És un document únic que mostra imatges d'arxiu i fotografies inèdites de com va ser la vida al camp, inclou entrevistes a més de vint testimonis directes, així com escenes dramatitzades de la vida quotidiana al camp.

 

Clica aquí per accedir als àudios i vídeo

Miratge cromàtic (Pere Faura, 2009)

Videodansa guanyador del concurs de “Projectes de Videodansa 2009” de NU2’S associació per la creació.

Si et vols divertir de veritat, ho hauràs de compartir. Això és el que ens proposa Pere Faura a "Miratge cromàtic", una de les peces guanyadores del concurs de videodansa de NU2's i Televisió de Catalunya. Faura s'ho ha passat molt bé experimentant un miratge cromàtic en una exposició. I, naturalment, quan surt al carrer, ho ha de compartir.

 

Clica aquí per accedir als àudios

Forjadors de la diada (Enric Saurí i Marta Rovira, 2008)

Documental sobre la diada de l'onze de setembre emès per TV3 i coproduit per TV3, ZIP FILMS i Utopic TV.

La Diada Nacional, com altres símbols de Catalunya, ha estat forjada durant anys amb constància per la societat civil, malgrat les prohibicions, les dictadures i l'oblit institucional.

El documental "Forjadors de la Diada" explica la història de la commemoració de l'Onze de Setembre, des del 1888, quan podem situar la primera convocatòria ciutadana en "honor als màrtirs de 1714". Des d'aleshores, podem anar resseguint com la societat civil catalana forja un símbol, que mantindrà sempre una gran força, malgrat les prohibicions i persecussions continuades.

 

Clica aquí per accedir als àudios i vídeoFaLang translation system by Faboba